Image

Jesus Kristus ble både sett og tatt på, så han var et menneske i kjøtt og blod. Samtidig var han fullkommen Gud.

I mange århundrer kjempet kristendommen mot fikse ideer som greske filosofer hadde laget. En av disse fikse ideene forgudet den abstrakte kunnskapen, og sa at en gud ikke kunne leve i et menneske av kjøtt og blod, fordi de ikke anså den menneskelige kroppen som ”verdig”. At Jesus var 100% Gud og samtidig levde et liv på jorden som menneske var umulig for disse filosofene. Dette er noe av bakgrunnen for måten den kristne mannen Johannes skrev brevene sine på.

Det er som om Johannes sier: ”Ja, vi har sett Gud, og vi har tatt på ham. Nei, dere så ikke et speilbilde. Nei, han er ikke en fjern, mystisk skapning, men han levde i flere år som et menneske, rett foran øynene våre! Hør på meg, mine kjære kristne venner: Jesus Kristus, som dere har trodd på i lang tid, er ekte! Han er Gud! Ikke la disse grekerne forvirre dere. For all kunnskap skal ta slutt, men Gud og hans folk skal leve til evig tid.”

Johannes understreker i brevet sitt 3 kjennetegn som gjør at Kristne kan vite at troen deres er ekte og at de har evig liv. De 3 tingene har med Gud å gjøre. Gud er lys, derfor lever kristne ærlig og åpent med hverandre. Gud er kjærlighet, derfor må kristne elske hverandre. Gud er liv, derfor har Gud gitt de kristne et indre vitnesbyrd som forteller dem at de har evig liv.

Sentralt Bibelvers

”Det som var fra begynnelsen, det vi har hørt, det vi har sett med egne øyne, det vi så og som hendene våre tok på, det forkynner vi: livets ord.” (Kap 1:1)

«Og dette er hans bud: Vi skal tro på hans Sønn Jesu Kristi navn og elske hverandre, slik som han bød oss.» (Kap 3:23)

Oversikt

A:  Gud er lys: (Kap 1:1 – 3:10)
B:  Gud er kjærlighet: (Kap 3:11 – 4:21)
C:  Gud er liv: (Kap 5:1-21)

Foto: Jolka Igolka, sxc.hu