Image

– Kom deg i arbeid og forsørg deg selv, ikke vær en latsabb som slenger rundt uten mål og mening! Hold på med ditt daglige arbeid inntil Jesu kommer igjen. Paulus sin oppfordring var klar.

Bakgrunn

Bakgrunnen er ganske lik 1. Tessalonikerbrev, det er forfølgelse der fortsatt og Paulus vil oppmuntre dem på nytt. Brevet er sannsynlig et svar på tilbakemeldingene etter det første brevet, trolig i år 51 eller 52 e.Kr. Hovedgrunnen for brevet var å oppklare ting rundt om Jesus allerede hadde kommet tilbake. (Se også 1. Tessalonikerbrev)

Oppmuntringer (Kap. 1)

Paulus gleder seg og er takknemlig for at Tessalonikerne har tålt ytterligere lidelse. Han forsikrer om at dem som tror skal få hvile og fred når Jesus kommer tilbake.

Forklaring om Jesu gjenkomst (Kap. 2)

Paulus forklarer at Jesu gjenkomst ikke vil skje før det har vært et stort frafall og en syndens skikkelse har vist seg frem som om han var Gud.

Råd om kristen oppførsel (Kap. 3)

De kristne tessalonikerne skal holde seg borte fra folk som ikke holder seg til den lære som de har mottatt fra Paulus, men de skal snakke til dem og rettlede dem med omsorg. Tessalonikerne oppfordres til å ha et arbeid som de kan gå til, og ikke snylte på andre. Grunnen til at noen hadde begynt å leve slik var fordi de bare gikk og ventet på Jesu gjenkomst.

Sentralt vers

«Husker dere ikke regelen vi hadde når vi bodde sammen med dere? «Hvis du ikke arbeider, så får du ikke spise» Og nå får vi beskjed om at en gjeng med latsabber forstyrrer dere. Dette kan ikke tolereres. Vi befaler dem til å gå til jobb øyeblikkelig uten unnskyldninger eller krangling. Forsørg dere selv.» (Kap 3:10-12, fritt oversatt fra The Message)

Foto: Jean-Pierre Knapen, sxc.hu